Asbestinventarisatie in scholen

Asbestinventarisatiestudie bij 300 Vlaamse scholen

In 2016 kregen 300 scholen, verdeeld over AGION en GO! de kans zich in te schrijven voor een gratis asbestinventaris die door een - door de OVAM aangestelde- asbestinventarisdeskundige, op hun school kon worden uitgevoerd. Op die manier krijgt de OVAM een zicht op de hoeveelheden, soorten en staat van de asbest en een zicht op  de al aanwezige asbestinventarissen binnen de scholen. De studie zal in de tweede helft van 2017 opgeleverd worden.

Urgente asbestverwijdering

Onderwijsinstellingen die deelnamen aan de inventarisatiestudie kunnen bij urgente risico-situaties beroep doen op ondersteuning van de OVAM. De OVAM stelde hiervoor een erkend asbestverwijderaar aan.

Door een grootschalig contract af te sluiten kan de OVAM lagere eenheidsprijzen bieden. Bovendien neemt de OVAM een deel van de verwijderingskosten voor haar rekening en genieten deelnemende scholen dus van een korting op de verwijderingskosten. Daarnaast hebben de scholen ook het voordeel dat ze zelf geen offertes  moeten vergelijken en dat ze zeker zijn van kwaliteitsvol uitgevoerd werk.

Meld u als school aan om van deze tussenkomst te kunnen genieten met ons aanmeldingsformulier:

aanmeldingsformulier Agion-scholen

aanmeldingsformulier GO!-scholen