Barbecueweer? Vermijd voedselverlies!

  • 7 juli 2017

Uw koelkast kan een belangrijke rol spelen in het voorkomen van voedselverlies. Vooral nu, in de zomer, bewijzen de apparaten volop hun nut. Maar wat is nu weer de ideale temperatuur in een koelkast? En waar bewaart u wat het best? Op www.koelkastinorde.be vindt u een antwoord op al uw vragen.

Samen tegen voedselverlies

De website maakt deel uit van een brede campagne van de FEE (Federatie van de Elektriciteit en de Elektronica), Recupel (de vzw die het inzamelen en verwerken van afgedankte elektrotoestellen en lampen organiseert) en de OVAM. Die campagne vloeide voort uit de ketenroadmap Voedselverlies, die alle schakels van de voedselketen in Vlaanderen samen uittekenden om het voedselverlies tegen 2020 met 15 procent te doen dalen.

Na een geslaagde campagne in de kerst- en nieuwjaarsperiode staat deze zomer de barbecue centraal. De food-helden staan u bij met tal van tips en ideeën voor lekkere, frisse gerechten en op YouTube vindt u inspirerende filmpjes. We zetten ook opnieuw een arsenaal aan sociale media in om de campagne weerklank te laten vinden. Met succes! Een van onze filmpjes werd druk gedeeld op Facebook en YouTube en werd op enkele maanden tijd meer dan 66.000 keer bekeken. Benieuwd? Klik hier

 

grafiek aantal views voedselverlies

Delen maar!

Door de info op www.koelkastinorde.be te delen met uw vrienden kunt u mee de strijd tegen voedselverlies op de agenda zetten. Deel de filmpjes op YouTube, de blogs van de food-helden, de posts op Facebook en de Twitterberichten naar hartenlust en help #voedselverlies op de barbecue voorkomen!

Meer info:

www.koelkastinorde.be

www.youtube.com/channel/UCT9LDEqA1rxSAuE8xSBVbNg

www.facebook.com/KoelkastinOrde

www.ovam.be/koelkasten-en-voedselverlies

www.voedselverlies.be