Nieuws

  • 10 maart 2017
schuddebeurze

Herstel van zure zandgronden in natuurgebied aan de kust

Aan de kust zijn zure zandgronden zeer uitzonderlijk, en dat zorgt voor een specifieke fauna en flora. Zo kan op de zure gronden zelfs heidevegetatie gedijen. Momenteel blijft er echter niet veel over van die bijzondere natuur.
  • 10 maart 2017

COCOON: Europees onderzoek naar duurzaam beheer stortplaatsen

Op 16 oktober 2015 keurde de Vlaamse Regering, op voorstel van minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvlieg
winnaars food waste awards 2017
  • 10 maart 2017

Eerste Food Waste Awards zetten 4 initiatieven in de kijker

Het Restorestje, Rekub, de REO Veiling uit Roeselare en het Gentse project ‘Rabot op je bord’ zijn gelauwerd met de eerste Food Waste Awards, een gezamenlijk initiatief van het Food Surplus Entrepreneurs Network, Komosie en de OVAM dat de beste praktijken om voedselverlies tegen te gaan in de kij
pmd
  • 10 maart 2017

500 000 euro steun voor preventie en beheer verpakkingsafval

Een halve euro per inwoner: zoveel draagt Fost Plus jaarlijks bij aan het Vlaamse beleid rond de preventie en het beheer van verpakkingsafval. Het geld is bedoeld om de resultaten en de kwaliteit van de selectieve inzameling en verwerking van verpakkingsafval te verbeteren.
proefproject Kortrijk
  • 10 maart 2017

Proefproject in Kortrijk zet planten in tegen verontreiniging

Eind jaren zestig werd bij de aanleg van de E17 en de verkeerswisselaar met de A17 30 à 40 000 m³ chroomhoudende ‘grond’ aangevoerd voor de aanleg van een werfweg. Dat resulteerde in de verontreiniging van de bodem tussen de Klarenhoek en de Keizerstraat in Kortrijk.
kringloopwinkel tassen
  • 10 maart 2017

Milieuvriendelijk aankopen met vernieuwde Gids voor duurzame aankopen

Regelgeving en beleidsinformatie, maar ook tips, goede praktijken, voorbeeldbestekken, labels, criteria en clausules: de Gids voor duurzame aankopen geldt al twaalf jaar als een praktische leidraad voor professionele aankoopexperten.
masterclass stedelijk metabolisme als hefboom voor circulaire economie
  • 10 maart 2017

Stedelijk metabolisme als hefboom voor circulaire economie

‘Ontwerpen met stromen’ vertrekt van een andere kijk op de stad: de stad als stedelijk metabolisme. Naar analogie met een levend organisme wordt de stad beschouwd als een ecosysteem. Het is geen statisch, afgebakend territorium, maar een voortdurende stroom van goederen, kapitaal en mensen.
Radio 2 actie 90% van de mensen geeft aan thuis bewust te sorteren
  • 9 maart 2017

Ik sorteer, jij sorteert, wij sorteren allemaal, …

Maar liefst 90% van de Vlamingen geeft aan thuis bewust te sorteren; omdat het beter is voor het milieu, omdat het hen het gevoel geeft dat het effectief iets uithaalt of om financiële overwegingen.