Al meer dan 100 coachingtrajecten van Mooimakers

  • 17 december 2019

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. Steden, gemeenten en intercommunales kunnen er terecht voor informatie, begeleiding en financiële of materiële ondersteuning. Met de coachingtrajecten helpt Mooimakers een effectief en efficiënt beleid uit te bouwen en toe te passen. Van de meer dan honderd trajecten sinds 2016 zijn er al heel wat afgerond. Sommige lopen nog, en nu starten er twintig nieuwe.  

 

 

Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant W-Vlaanderen O-Vlaanderen
Duffel Hasselt Zemst Ichtegem Wetteren
Stabroek Diepenbeek Merchtem Vleteren  
Lint Sint-Truiden Tremelo Blankenberge  
Mechelen   Scherpenheuvel Wevelgem  
Essen        
IOK (Herentals,
Herenthout,
Herslt, Lille)
       
Hemiksem        
Niel        

      

Vuilnisbakken en hondenpoep
Een coachingtraject duurt drie jaar en introduceert maatregelen rond zwerfvuil en sluikstorten bij de lokale besturen. Zo is er bijvoorbeeld het vuilnisbakkenplan, met info over de plaatsing en het leegmaken en over de ideale vuilnisbak. Lokale besturen kunnen ook zelf thema’s naar voren schuiven, zoals hondenpoep op de stoep. Het gebruik van camera’s was ook al meerdere keren een onderdeel van een coachingtraject.

Steun op maat
Mooimakers voorziet in een coach en biedt financiële middelen aan om nieuwe projecten en extra inspanningen te ondersteunen. De coach bekijkt ter plaatse met de bevoegden welke oplossingen de beste zijn, aangepast aan de situatie. Extra communicatie met bijvoorbeeld sensibiliseringsborden, en ook peukenpalen en elektrische bakfietsen om de ophaling te vergemakkelijken: het kan allemaal helpen.

Meer info
Meer info over de coachingtrajecten van Mooimakers vindt u hier.