Bebat en OVAM lanceren projectoproep voor hergebruik en ‘second life’ van herlaadbare batterijen

  • 11 maart 2021

Herlaadbare batterijen zijn alomtegenwoordig in onze moderne samenleving: smartphones, laptops, e-steps, elektrische fietsen en elektrische of hybride auto’s zijn maar enkele toepassingen die ondenkbaar zouden zijn zonder herlaadbare batterijen. Vaak kunnen die batterijen op het einde van hun (eerste) leven opnieuw ingezet worden in allerhande secundaire toepassingen.  

Expertise delen

De sector rond het hergebruik van gebruikte herlaadbare batterijen groeit. Broedt u op een circulair idee? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor financiële steun en begeleiding om uw project verder te ontwikkelen en de markt te veroveren. Of u nu een start-up hebt, een bedrijf met wat meer ervaring of gewoon boordevol plannen zit.

Bebat en de OVAM zijn op zoek naar projecten gericht op hergebruik en second life van herlaadbare batterijen (modules en cellen). We willen circulaire en innovatieve projecten opsporen en stimuleren, om verschillende spelers ertoe aan te zetten samen te werken en kennis, expertise en technische knowhow te delen en te bundelen. U kunt een project indienen tot en met 30 april 2021.

Nieuwe regelgeving batterijen op komst

Met deze projectoproep geven we de transitie naar een circulaire economie een duw in de rug. Ook de Europese Commissie benadrukt de rol van batterijen in de overgang naar een meer circulaire economie en een klimaatneutrale samenleving. Om van batterijen een echte katalysator van de groene transitie te maken, werkt de Commissie aan een nieuw regelgevingskader.

Meer info

Bekijk de voorwaarden van de projectoproep en dien uw project tot en met 30 april in op bebat.be/nl/projectoproep.