Brugge pakt voedselverlies in de zorgsector aan

  • 13 juli 2018

Elk lokaal bestuur heeft wel een OCMW, zorginstelling, of ziekenhuis dat kookt of voeding verdeelt. Hierbij gaat nogal wat voedsel verloren. Hoe dat kan voorkomen worden, werd grondig onderzocht. In Brugge werd hierrond een heel project opgezet in het kader van hun duurzame voedselstrategie.

Uit de eerste metingen bleek dat dit voedselverlies een belangrijke en te voorkomen kostenpost is voor vele zorginstellingen. Daarom werd met alle betrokkenen grondig overlegd: patiënten, bezoekers, verplegers, keukenpersoneel. Samen met hen werden ideeën om dit voedselverlies te voorkomen ontwikkeld en in de praktijk gebracht.

De resultaten van dit project, dat steun krijgt van de OVAM,  worden voorgesteld op een studiedag met verschillende workshops op 24 september in Brugge.

Studiedag ‘Voedselverlies in de zorgsector. Hoe kan je het voorkomen?’

24 september 2018 in NH hotel, Boeveriestraat 2, 8000 Brugge
https://foodlab.brugge.be/studiedag-voedselverlies-in-de-zorgsector

Inschrijven kan voor 17 september 2018: https://foodlab.brugge.be/studiedagvoedselverlieszorgsector