Contacteer ons voor een aanpak op maat

Bodemverontreiniging is een belangrijk maatschappelijk gegeven maar is vaak niet in een handomdraai op te lossen. Elk geval is ook uniek en vraagt een specifieke aanpak. Daarom streven wij er elke keer opnieuw naar om samen met u een oplossing op maat uit te werken. Weet u niet precies welke van uw gronden risicogronden zijn? Welke verontreinigd zijn? Hoe u dit oplost? De OVAM kan u helpen met raad en daad.

Verontreiniging is niet altijd zichtbaar met het blote oog. Daarom is in de eerste plaats onderzoek belangrijk: op die manier stellen we vast of u effectief te maken hebt met verontreiniging en om welk soort verontreiniging het dan wel gaat. Daarna bekijken we samen met u hoe de verontreiniging aangepakt kan worden. De OVAM beschikt daartoe over tal van instrumenten, die u zowel praktisch als financieel op weg helpen.

Zo elimineren we samen met u de struikelblokken en openen we letterlijk de weg voor nieuwe maatschappelijk relevante projecten zoals extra groenruimte, een wooncomplex of een speeltuin. Trouwens, al tijdens de saneringsfase is het interessant om de werken af te stemmen op de eventuele herontwikkeling, zodat u tijd en middelen kan besparen.

Contact

Caroline Van Gool
015 284 517
vastgoed@ovam.be