Zo tikt u de ideale koelkast of diepvriezer op de kop

Koelkasten en diepvriezers krijgen steeds vaker een hippe vormgeving en leuke accessoires. Die zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar als u écht een goede koop wil slaan, let u best op de onderstaande kenmerken.

De energieklasse
 

Hoe hoger de energieklasse (bij voorbeeld A+++), hoe meer energie en dus geld u bespaart. Tijdens de gehele levensduur van het toestel  ligt de energiekost vele malen hoger dan de aankoopprijs.

De klimaatklasse
 

Naast de energieklasse vindt u de klimaatklasse op de infofiche  of “productkaart”, in de gebruiksaanwijzing en in de meegeleverde brochures.. Die klimaatklasse geeft aan bij welke omgevingstemperaturen uw koelkast of diepvriezer best zal werken. Dat is niet alleen handig als u van plan bent om hem mee te verhuizen naar Lapland, maar ook als u hem in de berging of garage wilt plaatsen.

Toestellen met een klimaatklasse die beginnen met de letter N, zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor ruimtes waar het kouder kan worden dan 16 graden. Voor die ruimtes kiest u best een klimaatklasse die begint met de letters SN. Die is geschikt voor ruimtes waar het tot 10 graden koud kan worden.

Nog kouder? Dan plaatst u er best helemaal geen koelkast of diepvriezer.

Het volume
 

Controleer of u minstens uw gewoonlijke hoeveelheden voeding in uw diepvriezer of koelkast kwijt kan. Het is ook handig als er grote flessen of verpakkingen in passen.

Meer informatie ? Ga naar de koopwijzer