Fonds bodemsanering gasolietanks verwarming

Voorbereidingen gasoliefonds opgestart

De wetgeving die de werking van een fonds bodemsanering gasolietanks verwarming mogelijk zal maken is in de drie gewesten en op federaal niveau definitief goedgekeurd.

Het gasoliefonds zal de eigenaar of gebruiker van een gasolietank (ook mazouttank of stookolietank genoemd), die gebruikt wordt om te verwarmen, ontzorgen en financieel ondersteunen bij de bodemsanering indien er bodemverontreiniging is veroorzaakt door een lek in deze opslagtank of de leidingen.

Intussen heeft de betrokken sector de vzw Promaz opgericht die gestart is met de voorbereidingen om een erkenningsdossier als fonds in te dienen.  Op 21 juni 2021 heeft de vzw Promaz een erkenningsaanvraag bij de Interregionale Bodemsaneringscommissie (IBC) ingediend. Vanaf het moment dat de vzw Promaz als gasoliefonds erkend is, zal de eigenaar of gebruiker van een gasolietank zich kunnen aanmelden voor een bodemprobleem. Hij krijgt daarvoor 3 jaar tijd.

Hebt u vragen?

Voor meer informatie kunnen wij u doorverwijzen naar deze webpagina.
Op die pagina zal, zodra het gasoliefonds operationeel is, alle nodige informatie beschikbaar zijn. Intussen kan u op het aanmeldformulier op deze webpagina alvast uw gegevens achterlaten.

Contact

OVAM - Klantenbeheer
015 284 458

bodem@ovam.be

Ook interessant voor u