Koelkasten en voedselverlies: waarom?

Wist u dat iedere Vlaming jaarlijks 18 tot 26 kg voeding in de vuilnisbak kiepert? Al dat voedselverlies  is niet alleen niet erg ethisch, het kost u ook behoorlijk wat geld en het is bijzonder belastend voor het milieu. Al dat verspilde voedsel vereiste immers veel water, land en energie en dat draagt bij tot de opwarming van de aarde.

De strijd om voedselverlies te voorkomen staat wereldwijd hoog op de agenda. Ook in Vlaanderen hebben alle schakels van de voedselketen de handen in elkaar geslagen en een Roadmap uitgetekend om tegen 2020 het voedselverlies met 15% te doen dalen. Hiervoor werden tal van acties op touw gezet. De mogelijkheden om voedselverlies te vermijden door het optimaal gebruik van koelkasten is daar één van.  Daarom werd in de Roadmap Voedselverlies een actie gepland over "Koelkasten en voedselverlies" ( actie 18).  

Koelkast in orde? 
 

Veel voedselverlies kan immers makkelijk vermeden worden door uw voeding slimmer te bewaren in uw koelkast en diepvriezer. Wij verzamelden daarom de meest doeltreffende tips voor u. Probeer ze allemaal uit, en ontdek hoeveel u maandelijks kunt besparen door uw voedsel beter te bewaren.

Meer informatie vindt u op de  website www.koelkastinorde.be,  een initiatief van FEE en Recupel in samenwerking met de OVAM in uitvoering van de Roadmap Voedselverlies.

Ook u kunt de strijd tegen voedselverlies mee op de agenda zetten! Deel de filmpjes op YouTube, de blogs van de ‘food-helden’, de posts op Facebook en Twitterberichten naar hartenlust met uw netwerk.

Meer weten?
 

over koelkasten en voedselverlies: www.koelkastinorde.be 
over de Roadmap voedselverlies: http://www.voedselverlies.be/actieplan-2020
over de acties van de OVAM rond voedselverlies: www.ovam.be/voedselverlies

 

5000 vuilniswagens - Koelkast in Orde

 

1000 Walvissen - Koelkast in Orde

 

Gloednieuwe blender - Koelkast in Orde