Kustgemeenten delen afvalgids uit aan toeristen

  • 13 juli 2018

In Blankenberge, Knokke-Heist, Wenduine, De Haan, De Panne en Middelkerke krijgen toeristen deze zomer een handige afvalgids. Dankzij die informatiecampagne hopen de gemeenten de kust proper te houden.

Tijdens de zomermaanden kiezen heel wat vakantiegangers voor een verblijf in één van onze Belgische kustgemeenten. Maar hoe zit het met nachtelijke vuilnisophalingen aan de kust? En waar kunnen ze met hun afval terecht als ze er niet zijn op de dag van de ophaling?

De gratis afvalgids lost al die vragen op. De gids is opgesteld in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Toeristen krijgen de brochure in het immokantoor of bij de toeristische dienst. Elke gemeente deelt een afvalgids op maat van hun grondgebied uit. Daarin staan onder andere een ophaalkalender voor de zomermaanden, een plan met de verschillende locaties waar toeristen met hun afval terechtkunnen en een handige sorteergids.

Meeuwen

In de brochure staan ook heel wat tips om de straten netjes te houden. Zo worden vakantiegangers geadviseerd hun vuilniszakken pas de dag van de ophaling zelf buiten te zetten. Dat om te vermijden dat meeuwen met het afval aan de haal gaan en zo zwerfvuil veroorzaken.

De afvalgids schenkt bovendien aandacht aan de netheid van de stranden. Zo wordt er gewezen op het belang van vuilnisbakken en het vermijden van zwerfvuil. De gids legt ook nog eens duidelijk en beknopt uit wanneer en waar honden op het strand mogen.