Maak een eind aan zwerfvuil en sluikstorten in uw gemeente

  • 18 juni 2019

Last van zwerfvuil in uw gemeente? Of hebt u af te rekenen met sluikstorters? Nog tot eind juni kunt u als gemeente of intercommunale een project rond zwerfvuil of sluikstorten indienen bij Mooimakers.

Nog tot eind juni hebt u als gemeente of intercommunale de tijd om een project rond zwerfvuil en sluikstorten in te dienen bij Mooimakers. Dat is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.

De medewerkers van Mooimakers kunnen u helpen om zwerfvuil aan te pakken, sluikstorten de wereld uit te helpen en meer algemeen om de openbare netheid van uw gemeente te vrijwaren of te herstellen. U kunt bij hen terecht voor informatie, begeleiding en financiële of materiële ondersteuning. Alles eigenlijk om het zwerfvuil- en sluikstortbeleid van uw gemeente of stad te optimaliseren. Dien hier uw project in.

Zomercampagne 2019: iedereen Mooimaker

Met de zomer in het vooruitzicht is Mooimakers onlangs een bewustwordingscampagne gestart. In de campagne komen verschillende types van Mooimakers in beeld om te laten zien dat iedereen een Mooimaker is. Een jonge kerel die zijn blikje in de vuilnisbak dunkt, een ‘ploggende’ oma, een man die hondenpoep opraapt … In de webwinkel van Mooimakers vindt u tal van materiaal om de boodschap van Mooimakers mee uit te dragen in uw gemeente.

Vraag een coachingtraject aan

In juni lanceert Mooimakers een nieuwe oproep voor lokale besturen om zich in te schrijven voor een coachingtraject. Dat is een traject dat drie jaar duurt en enkele beproefde maatregelen rond zwerfvuil en sluikstorten introduceert in een lokaal bestuur, zoals een vuilnisbakkenplan. Daarnaast is er ruimte om te werken rond een aantal vrij te kiezen thema’s rond zwerfvuil en sluikstorten. Wacht niet langer en schrijf u in!