Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Sinds 1994 werkt de OVAM actief rond interne milieuzorg.  Een werkgroep zorgt voor een centraal aanspreekpunt en is de drijvende kracht achter vele duurzame acties. In 2016 kreeg de werkgroep een upgrade naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat vertaalde zich in een MVO-beleidsverklaring waarin de visie en de ambities van de OVAM op vlak van duurzaam ondernemen op scherp werden gesteld.

De OVAM gaat nog een stap verder

Sinds 2017 daagt de OVAM zichzelf verder uit. We ondertekenden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. De 17 Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen hiervoor het universeel kader. Elke onderneming uit eender welke sector en van verschillende grootte kan dankzij het VOKA-charter op eigen maat via een actieplan resultaatgericht en continu optimaliserend aan duurzaam ondernemen werken. 

In het voorjaar van 2020 behaalden we voor de derde jaar op rij het charter. Om die reden kreeg de OVAM op 27 oktober 2020 van de Verenigde Naties het UNITAR-certificaat van SDG-pioneer.

MVO-beleidsverklaring

SDG Pioneer logo.JPG
Voca 2020.JPG
Voka Charter 1
Voka Charter 2