Mooimakers gaat voor duurzaam opruimmateriaal

  • 17 december 2019

Mooimakers biedt via de webshop materiaal aan om samen zwerfvuil en het sluikafval op te ruimen, zoals grijpers, fluohesjes en handschoenen. Steden en gemeenten vragen het vaak aan, het is gratis. Om dit opruimmateriaal vanaf 2020 nog duurzamer in te zetten, neemt Mooimakers vier initiatieven.

1) Sterker materiaal
Het opruimmateriaal dat Mooimakers aanbiedt, zal sterker en robuuster zijn dan voorheen. Het heeft ook een verwachte levensduur. Een grijper heeft bijvoorbeeld een levensduur van drie jaar.

2) Tips voor een langere levensduur
Op de website toont Mooimakers instructievideo’s over hoe u bijvoorbeeld zelf een grijper kunt herstellen als het touwtje gelost is of als de spanning aan het handvat weg is. Bekijk hier ook de instructies om handschoenen en fluohesjes te wassen om ze opnieuw te gebruiken. Verder zullen steden en gemeenten het opruimmateriaal kunnen opbergen in uitleenkoffers, aan te vragen via dit formulier.

3) Uitleengeschiedenis
Via uitleendocumenten kunt u de uitleengeschiedenis van het materiaal beter opvolgen, zodat u op elk moment weet waar het zich bevindt. Dat kan hergebruik aanmoedigen.

4) Aangepaste aantallen
Mooimakers past de aantallen van het opruimmateriaal aan dat steden en gemeenten kunnen aanvragen, in de hoop zo een nog zorgvuldiger gebruik te stimuleren. Mooimakers zal niet meer per jaar rekenen, maar per minimale gebruikstermijn van het materiaal.

Meer info
Hier vindt u het opruimmateriaal dat Mooimakers aanbiedt.