Nieuws

  • 5 januari 2022
spaarvarken

Recht op cofinanciering?

Als een eigenaar voldoet aan zowel het personeel als het materieel toepassingsgebied kan hij cofinanciering aanvragen voor de bodemsaneringswerken van een historische bodemverontreiniging.
Kleurenstudie vuilnisbakken
  • 7 juni 2021

Laat uw vuilnisbak kleur bekennen

Vuilnisbakken zijn een belangrijk instrument in de strijd voor meer openbare netheid. Daarom is het belangrijk om ze op de juiste locatie in te planten en de vullingsgraad op te volgen.
staalname
  • 21 mei 2021

Bescherming van persoonsgebonden informatie in rapporten

De vermelding van persoonsgebonden informatie gebeurt volgens de richtlijnen in de respectievelijke standaardprocedures en de richtlijn schadegevallen en evaluatierapport.
  • 17 mei 2021

Lancering opdracht ‘Het gebruik van toekomstscenario’s als start voor een bodemzorg beweging binnen OVAM en haar partners’

Binnen de OVAM ontwikkelen we soil + land stewardship als handelingsperspectief voor bodemzorg. We leggen momenteel de laatste hand aan drie toekomstscenario’s die een wereld met drie verschillende attitudes naar bodemzorg verbeelden.
gd anders verpakt
  • 26 mei 2021

Save the date: Green Deal Anders Verpakt

Bent u op zoek naar manieren om uw producten tot de klant te brengen dankzij echt vernieuwende verpakkingssystemen?
Oude Dokken Gent
  • 18 mei 2021

Hoe verontreinigd is waterbodem Oude Dokken in Gent?

De OVAM en de Vlaamse Waterweg onderzoeken de waterbodemverontreiniging in de drie oudste dokken van Gent, als het ontbrekend puzzelstukje in de herontwikkeling van het stadsontwikkelingsproject Oude Dokken.
herbruikbare bekers
  • 17 mei 2021

Lees het nieuwe circulaire materialenverhaal: ‘Herbruikbare bekers: een goed idee’

Bekers hergebruiken is altijd een betere optie dan wegwerpbekers recycleren of verbranden, ongeacht het materiaal. Dat blijkt uit een studie die de OVAM recent liet actualiseren. Herbruikbare drankbekers uit plastic, keramiek en glas werden vergeleken met wegwerpbekers van plastic en karton.
Interreg.JPG
  • 21 mei 2021

Webinar over geofysische exploratie en duurzame keuzes bij voormalige stortplaatsen

Hoe kunnen we meer te weten komen over de inhoud van een stort, zonder het stort hierbij grondig te verstoren? Hoe maken we onderbouwde keuzes over de herontwikkelingsmogelijkheden van een stortplaats?
  • 17 mei 2021

Webinar LCC-tool Binnenverlichting

Wilt u de levenscycluskost van uw verlichtingsproject kennen en zo de voor u economisch meest voordelige offerte kiezen? Misschien kan de ‘LCC-tool binnenverlichting kantoorgebouwen’ u helpen. Meer weten over de tool en hoe u die gebruikt? Schrijf u snel in voor één van de gratis webinars:
Sanering Anzegem-Vichte
  • 17 mei 2021

Van bedrijfsgebouwen tot groene woonresidenties via integratie en samenwerking

Aan het station in Vichte ligt een terrein van 1,7 hectare met een industrieel verleden, beladen met vervuiling. Tot 1988 was er een intussen failliete weverij actief. Die activiteiten hebben geleid tot een vervuiling met minerale olie.