Handige documenten - protocol scholen

Aanmeldingsformulier protocol scholen

Om te genieten van de financiële tegemoetkoming:

  • download het aanmeldingsformulier scholen onderaan deze pagina
  • vul het formulier digitaal of manueel in, vergeet het niet te ondertekenen
  • mail het ingevulde en ondertekende formulier naar scholen@ovam.be
  • of stuur het per post naar: OVAM, team GPS, Stationsstraat 110, 2800 Mechelen

Bestek oriënterend bodemonderzoek

De eerste stap om verontreiniging vast te stellen is een eenvoudige staalname ter hoogte van de verdachte locaties. Dit oriënterend bodemonderzoek moet de school zelf laten uitvoeren en financieren. U moet het laten opstellen door een erkend bodemsaneringsdeskundige, we raden u aan om minstens 3 bodemsaneringsdeskundigen aan te schrijven. Voor scholen stellen we onderaan deze pagina een standaardbestek ter beschikking.

Integrale tekst protocol scholen

Op 5 september 2013 ondertekenden de ministers van leefmilieu Joke Schauvliege en onderwijs Pascal Smet in 't Schoolhuis in Opwijk een samenwerkingsovereenkomst. Het doel: vervuilde schoolterreinen in kaart brengen en scholen administratief, praktisch en financieel ondersteunen bij de bodemonderzoeken en bodemsanering van hun terrein. De OVAM en AGIOn staan in voor de uitvoering, onderaan deze pagina kunt u het ondertekende protocol terugvinden.

Veel voorkomende risico-inrichtingen bij scholen

Heeft uw school een onderzoeksplicht? de handige tabel onderaan deze pagina geeft een beperkt overzicht van de meest voorkomende risico-inrichtingen van scholen waarvoor bodemonderzoek verplicht is.

Publicaties

Contact

Als u als school nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren via scholen@ovam.be

school
Protocol scholen