Ondersteuning voor ondernemingen

Gaat u een gebouw of woning, gebouwd voor 2001 slopen of renoveren? Dan is de kans groot dat u tijdens de werken op materialen met asbest zal stuiten. Asbest veilig en correct (laten) verwijderen brengt kosten met zich mee.

De Vlaamse overheid biedt bedrijven ondersteunende maatregelen en subsidies aan om de asbesttoepassingen in hun bedrijfsgebouwen stelselmatig te verwijderen.

 

Isoleren en asbestdak of -gevel verwijderen

Sinds 2021 biedt Fluvius een verhoogde energiepremie aan, wanneer u het dak van uw bedrijfsgebouw wil isoleren, en tegelijkertijd het asbestdak verwijderen en vervangen door een nieuw.

 

Leegstaand bedrijfspand renoveren

Nieuwe eigenaars van een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte kunnen een premie krijgen voor het uitvoeren van saneringswerkzaamheden (sloop- en/of ontmantelingswerken).

 

Specifiek voor land- en tuinbouw

Wilt u voor uw land- of tuinbouwbedrijf een subsidie aanvragen voor de renovatie van een asbestdak? Dan kunt u terecht bij het Vlaams Investeringsfonds (VLIF).

 

Interessante websites voor een overzicht van alle subsidies voor ondernemingen in kader van renovatie:  Agentschap Innoveren & Ondernemen en Infoportaal ‘Ondernemen’