OVAM for Life: 400 OVAM’ers zamelen geld in voor drie goede doelen

  • 18 december 2018

In het kader van De Warmste Week vinden er over heel Vlaanderen opnieuw tal van acties plaats om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook de OVAM draagt haar steentje bij. Vanaf oktober bruiste het bij ons van de activiteiten en initiatieven om geld in het laatje te brengen.

Lucratieve acties

Zelfgebakken koekjes, gebreide geluksbeertjes, handgemaakte wenskaarten, recyclagenotaboekjes: heel wat OVAM’ers toonden zich van hun meest creatieve kant. Maar ook de pannenkoekenbak, soepverkoop en dessertenkar waren behoorlijk lucratief. De Vriendenkring schonk de opbrengt van haar jaarlijkse quiz, kaas- en wijnavond en kerstdrink integraal aan OVAM for Life en de stafdiensten verkochten hotdogs.

54 OVAM’ers lieten hun traditionele eindejaarsgeschenk omzetten in een som geld ten voordele van OVAM for Life. En ook de directie liet zich niet onbetuigd en ging een stappenchallenge aan met het team Bedrijven van de bodemafdeling. De jaarlijkse goededoelenmarkt ten slotte bracht ook flink wat op.

Drie goede doelen

Ook al zijn alle centen nog niet binnen, we weten nu al dat al die inspanningen flink wat geld zullen opleveren, wat bewijst dat de OVAM niet alleen het milieu, maar ook de medemens een warm hart toedraagt.

Het bedrag wordt eerlijk verdeeld over drie goede doelen die nauw bij elkaar aanleunen. Het eerste project is eetcafé t’Ass, waar jongeren met autisme een eerste werkervaring opdoen. OVAM’er Ilse is al jaren bevriend met de oprichter van t’Ass en wil hem een hart onder de riem steken. Maud&Co is een sympathiek cohousingproject dat jongeren met een beperking de kans biedt om min of meer zelfstandig te wonen. Jeremy, de schoonbroer van collega Bruno, is een van hen. Met het geld dat we inzamelen kunnen de jongeren hun woonruimte inrichten. Aukas ten slotte is een kleine vzw die jongeren in Cambodja onderwijskansen biedt. Collega Els gaat in januari ter plekke kijken wat dat concreet betekent.