Schrijf u in voor webinars en slotevent ‘Terug in Omloop’

  • 15 maart 2021

Met een gezamenlijk initiatief zetten de OVAM, het Departement Omgeving, het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), het Agentschap voor Binnenlands Bestuur en het Team Vlaams Bouwmeester in 2014 de pilootprojecten ‘Terug in Omloop’ op de rails. Aan de hand van vijf voorbeeldprojecten werden de ontwikkelingspotenties van verontreinigde terreinen onderzocht en uitgetest. De partners waren er – terecht – van overtuigd dat dat niet langer sectoraal of monofunctioneel kon gebeuren. En dus maakten ze de koppeling tussen drie ambities:

  • ruimtelijke transformatie realiseren
  • onderbenutte en verontreinigde terreinen dynamiseren
  • de circulaire transitie

Uiteenlopende cases

De vijf pilootprojecten zijn allemaal verontreinigde sites. De bodemproblematiek varieert er van behapbaar tot onoplosbaar zonder tussenkomst van de overheid. Ook op het vlak van schaal, bestemming, actoren en circulaire focus zijn de projecten zeer divers. Het gaat om Timelab in Gent, De Potterij in Mechelen, het gebied van de Havenstraat in Vilvoorde, bedrijventerrein Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren en Lageweg in Hoboken.

Ervaringen delen

In vijf webinars en een netwerkevent willen de projectpartners nu de ervaringen en lessen uit het traject in omloop brengen. Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 29 april 2021 om 15 uur. Er wordt een bijzondere aankondiging gedaan over het in de kijker zetten van andere interessante brownfieldprojecten – mogelijk dat van u!

Meer info

Bent u er graag bij? Surf dan naar ovam.be/teruginomloop. Op die site vindt u ook altijd de meest recente informatie en kunt u zich registreren voor updates.