Wees alert voor asbest

banner

Constructiv en Fedris lanceerden in samenwerking met de OVAM een nieuwe campagne 'Wees alert voor asbest'. Met de campagne tonen ze aan dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn, als er op een correcte manier met asbesthoudende materialen wordt omgesprongen. 

Fedris (Federaal agentschap voor beroepsrisico’s) en Constructiv (dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector) willen dan ook met deze nationale sensibiliserings- en preventiecampagne twee zaken bereiken. Enerzijds willen ze met de campagne mensen bewustmaken van de risico’s die blootstelling aan asbestvezels met zich meebrengt. En anderzijds willen ze aantonen dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn op voorwaarde dat er op een correcte manier met asbesthoudende materialen wordt omgesprongen. De campagne richt zich zowel tot iedereen die actief is in de bouwsector als tot iedereen die zelf zijn woning renoveert of nabij een asbestgevoelige buurt woont of werkt.

www.alertvoorasbest.be

Heeft u het antwoord op uw vraag niet op onze website gevonden of wenst u ons te contacteren, dan kan u hiervoor dit formulier invullen.

Veel gestelde vragen
Gemeente
Ik ben een gemeente
Veelgestelde vragen
Particulier