Zo redt u als bedrijf materialen in drie stappen

  • 17 december 2019

In veel bedrijven (zeker bij productie-en maakbedrijven) vormt de materiaalkost een van de grootste kostenposten. De nuttig gebruikte materialen komen terecht in het eindproduct, maar evengoed gaat een groot deel van de grondstoffen verloren. Denk maar aan snijresten, productieverliezen of te grote eenheidsverpakkingen. Die verloren grondstoffen kunnen resulteren in heel wat verschillende afvalfracties waar u als bedrijf voor moet betalen.

De OVAM slaat daarom de handen in elkaar met Agoria en Sirris in het project Afvalorisatie. We reiken bedrijven de nodige tips, tricks en tools aan om meer uit hun grondstoffen en materialen te halen.

Potentieel van afval

Om bedrijven te informeren over het potentieel van hun afval, ontwikkelde Afvalorisatie een reeks van vijf filmpjes waarin bedrijven inzichten krijgen aangereikt om hun afval- en materialenbeheer te optimaliseren. In dit filmpje ontdekt u bijvoorbeeld welke drie acties u kunt ondernemen om de kringlopen in uw bedrijf te sluiten.

Meer info

Meer weten? Lees de blogpost van Agoria en Sirris.

Hebt u nog vragen over de afval- en materialenwetgeving? Neem dan zeker een kijkje op onze pagina Selectieve inzameling van bedrijfsafval.