Zomercampagne tegen zwerfvuil en sluikstort

  • 9 juli 2019

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Ook dit jaar loopt er een campagne van juni tot en met september: Iedereen is een Mooimaker.

Iedereen is een Mooimaker. Zo luidt de slagzin van de Zomercampagne van 2019 van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. De campagne wil mensen ervan overtuigen dat het echt niet moeilijk is om zelf een steentje bij te dragen, en dat kleine, dagelijkse acties een massale impact hebben.

Makkelijke ideetjes

Wat helpt om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan? De communicatiecampagne en de lopende acties geven ideeën. Enkele voorbeelden: door afval niet uit de auto te gooien en in de handtas te stoppen, of door tijdens het joggen zwerfvuil op te rapen. Met een raamposter kan iedereen tonen welk type Mooimaker hij zelf is, zoals een ‘geen-troep-op-mijn-stoep-Mooimaker’ of een ‘ik-fiets-met-mijn-afval-tot-thuis-Mooimaker’.

Overal present

Van juni tot en met september zal de campagne onder meer lopen op de radio, via de sociale media en op straataffiches. U vindt het promoteam op tal van evenementen op verschillende locaties, met een herkenbare bakfiets.

Meer info

Lees alles over de Zomercampagne: klik hier.